• UM team wins 'Best Biologists of the Netherlands 2019'
  • Koning en minister
  • Onderzoek alzheimer en MS

Belangrijke stappen onderzoek behandeling MS en alzheimer

09-09-2019

Wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM) en de Universiteit Hasselt (UHasselt) zijn er binnen experimentele proefdiermodellen voor MS voor het eerst in geslaagd om de aanmaak van de stof myeline, die door de ziekte wordt afgebroken, te herstellen.

• Chinese delegatie bezoekt Universiteit Maastricht

06-09-2019

De FHML vakgroep Health, Ethics and Society organiseert het bezoek van zes vooraanstaande wetenschappers van het China National Environmental Monitoring Centre (CNEMC).

• ton

Ton Geurts treedt toe tot BISCI

27-08-2019

Ton Geurts voormalig CPO van Bekaert, DSM en AkzoNobel zal op 1 oktober in dienst treden als Director Business Development bij BISCI, het nieuwe instituut dat vanuit de Brightlands Campus Greenport Venlo logistiek en supply chain management in de regio Limburg zal ondersteunen door middel van slimme en duurzame innovaties.

• DKE graduation 2019

DKE’s alumni van 2019: hoe verder?

16-07-2019

Na afloop van de afstudeerceremonies op 11 en 12 juli vroegen we vier kersverse alumni naar de volgende stap in hun leven. We vroegen ze ook om – wellicht voor de laatste keer – terug te blikken op hun tijd bij DKE.

• FSE Hackathon kampioenen 2019

FSE studenten behalen eerste plek in internationale hackathon

04-06-2019

In het weekend van 18 mei vond de VivaTechnology Hackathon plaats in Parijs. Een groep bachelorstudenten van het Maastricht Science Programme (MSP) en Data Science and Knowledge Engineering (DKE) won daarbij de Eramet challenge.

• Dear Peter Møllgaard

Dean Peter Møllgaard on the value of university rankings

22-05-2019

Each year, various publications such as the Financial Times and Times Higher Education release university rankings, rating schools on various criteria to indicate which programmes offer the best educational investment. Although there are differing views on what these ratings actually reveal, Peter Møllgaard, SBE’s Dean for the last year, believes they are quite valuable.

• Melanie Feeney

Meet Melanie Feeney: an advocate of interdisciplinary research

17-05-2019

Originally from Australia, Melanie Feeney's career path includes the completion of a master's degree in sustainability in Sydney, research on sustainable business in remote and rural Australia and Southeast Asia as well as a role as Education Development Officer at UM. Building on her extensive experience, Feeney has decided to now focus her research on how organisations transition towards sustainability, under the umbrella of the SBE research theme Sustainable Development.

• MaTHiSiS Turtlebot

Slimme apparaten onderwijzen je op basis van jouw emoties

16-05-2019

In het kader van het Europese Horizon 2020 innovatieproject MaTHiSiS leerden onderzoekers machines hoe ze jou dingen moeten leren door te leren van het letten op jou terwijl je leert.