• Anita Jansen lid KNAW

10-05-2017

De KNAW heeft prof. dr. Anita Jansen, hoogleraar experimentele klinische psychologie en decaan van de Faculty of Psychology and Neuroscience, gekozen als lid.

• miljoenensubsidie voor bewegen zonder pijn

Miljoenensubsidie voor ‘Bewegen zonder pijn’

19-04-2017

Het Maastricht UMC+ start een groot onderzoeksproject naar de behandeling en preventie van artrose (MUMC+ nieuws).

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

Aankondiging ITEM Promovendibundel 'Beyond the refugee crisis'

24-03-2017

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM heeft een promovendibundel gepubliceerd over de vluchtelingencrisis. De bundel is geschreven door ITEM promovendi en bestaat uit aparte bijdragen waarin ieder van hun de vluchtelingenthemathiek vanuit hun eigen intressegebied benadert.  Daarmee komen thema’s aan bod die uiteenlopen van migratierecht en crimineel gedrag tot sociale zekerheid.

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

Nieuw ITEM-onderzoeksproject over meertaligheid op de werkvloer

09-02-2017

25 jaar geleden werd in Maastricht de geboorteakte van de Europese Unie ondertekend. Een historisch moment dat de Limburgse hoofdstad internationaal op de kaart heeft gezet. Toch zouden Maastricht en Limburg nog veel meer van ‘Europa’ kunnen profiteren dan nu. Taal vormt echter nog altijd een obstakel. Een nieuw project van onderzoeksinstituut ITEM zoomt hier op in.

• inlife2

InLife, mantelzorg voor mantelzorgers

13-01-2017

Onderzoekers van Alzheimer Centrum Limburg, Universiteit Maastricht en Maastricht UMC+ ontwikkelen online hulpmiddel voor mantelzorgers (mumc+ nieuws).