• Nia Hidayat

Duurzame productie palmolie niet aantrekkelijk voor kleine boeren

28-09-2017

Duurzaamheidscertificering biedt nauwelijks financiële voordelen voor kleine boeren op palmolie-plantages in Indonesië.

• Kal Plat poster

Dialect Web App voor het Eèsjdes (Eijsdens) en Mestreechs (Maastrichts)

04-09-2017

Professor dr. Leonie Cornips lanceert Dialect Web App voor het Eèsjdes (Eijsdens) en Mestreechs (Maastrichts).

Microsoft goes Limburgs

15-08-2017

Softwaregigant Microsoft komt met een Limburgs taalmodel met toetsenbord en spellchecker dat het gebruik van het Limburgs op digitale media makkelijker moet maken.

• Woede onder de fMRI scan: worden geweldplegers bozer dan anderen?

19-06-2017

Franca Tonnaer onderzocht waarom het mensen zonder geweldverleden lukt hun woede te reguleren en zichzelf op het juiste moment af te remmen, maar geweldplegers niet.

• hersenscan geluid

Kun je op een hersenscan zien wat je hoort?

24-05-2017

Aan de hand van een hersenscan kunnen zien welk geluid iemand heeft gehoord. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben onlangs voor een wereldprimeur gezorgd door gehoord geluid te reconstrueren op basis van iemands breinactiviteit.

• Anita Jansen lid KNAW

10-05-2017

De KNAW heeft prof. dr. Anita Jansen, hoogleraar experimentele klinische psychologie en decaan van de Faculty of Psychology and Neuroscience, gekozen als lid.

• Maastricht Centre Innovation Classical Music (MCICM)

Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music

19-04-2017

Presentatie Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) op 19 april.

• Suiker en voedselafhankelijkheid

Suiker draagt nauwelijks bij aan voedselafhankelijkheid

03-04-2017

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben in een wetenschappelijke studie bij mensen geen ondersteuning gevonden voor de publieke opinie dat vooral suiker verslavend is en ons dik maakt.

• ICIS en UNU-MERIT World Leading Institutes

Kwalificatie ‘World Leading’ voor UNU-MERIT en ICIS

03-04-2017

Een uitmuntende bijdrage aan de maatschappij – wereldwijd toonaangevend,’ oordeelt een onafhankelijke beoordelingscommissie over het werk dat in de periode 2010-2015 is uitgevoerd door de United Nations University – Maastricht Economic and Social Research Institute on Innovation and Technology (UNU-MERIT) en het International Centre for Integrated Assessment and Sustainable Development (ICIS) van de Universiteit Maastricht.

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

Aankondiging ITEM Promovendibundel 'Beyond the refugee crisis'

24-03-2017

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM heeft een promovendibundel gepubliceerd over de vluchtelingencrisis. De bundel is geschreven door ITEM promovendi en bestaat uit aparte bijdragen waarin ieder van hun de vluchtelingenthemathiek vanuit hun eigen intressegebied benadert.  Daarmee komen thema’s aan bod die uiteenlopen van migratierecht en crimineel gedrag tot sociale zekerheid.