Nieuws

 • ITEM Stagiaires gezocht

  Stageplaatsen beschikbaar bij ITEM per februari 2017

  22-12-2016

  Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM is per februari 2017 op zoek naar versterking van haar team in de vorm van:  Stagiaire communicatie; Stagiaire 'Event organizer ITEM'; Stagiaire (1.0 fte) (Monitoring Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling).

 • Nieuwe techniek spaart lymfeklieren bij borstkankerpatiënten

  20-12-2016

  Baanbrekend onderzoek kan mogelijk lymfe-oedeem voorkomen (promotie Maarten Beek).

 • Zenuwschade na chemotherapie onderschat

  17-12-2016

  Bepaalde chemotherapie veroorzaakt op grotere schaal zenuwschade dan tot nu toe werd gedacht (Promotie Tonneke Beijers).

 • Mike Gerards ontvangt Metakids-beurs van €60.000

  16-12-2016

  Mike Gerards is momenteel werkzaam bij The Maastricht Centre for Systems Biology (MaCSBio). Zijn project richt zich op de identificatie en functionele karakterisatie van nieuwe genen betrokken in de mitochondrien (meer specifiek bij mtDNA replicatie) en deze gene te screnen op mutaties bij patienten.

 • Kopstoring

  16-12-2016

  Kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen (in Nederland vaak KOPP/KVO kinderen genoemd) lopen groot risico (50-66%) om dezelfde problemen als hun ouders te ontwikkelen.

 • Alternatief voor aderlating bij ijzerstapelingsziekte

  13-12-2016

  Het selectief afnemen van rode bloedcellen voor de behandeling van ijzerstapeling blijkt een effectief en patiëntvriendelijk alternatief voor aderlating (Promotie Eva Rombout).

 • Kleppe

  Nieuwe techniek opsporen schildwachtklier bij eierstokkanker

  12-12-2016

  Dankzij een nieuwe opsporingstechniek, het injecteren van vloeistof in de ophangbanden waaraan de eierstok vastzit, kan de schildwachtklier herkend worden bij eierstokkanker (Promotie Marjolein kleppe).

 • Nieuwe techniek opsporen schildwachtklier bij eierstokkanker

  12-12-2016

  Dankzij een nieuwe opsporingstechniek, het injecteren van vloeistof in de ophangbanden waaraan de eierstok vastzit, kan de schildwachtklier herkend worden bij eierstokkanker. Het leidt tot een grotere mate van accuraatheid bij het opsporen van lymfkliermetastasen.

 • Nieuwe genetische test voor opsporing erfelijke spierziekte

  08-12-2016

  In het Maastricht UMC+ is een nieuwe genetische test ontwikkeld om de erfelijke spierziekte myotone dystrofie op te sporen bij ongeboren kinderen (Promotie Elke Mersy).

 • Audience Award SRC Nijmegen

  UM student wint publieksprijs op de Student Research Conferentie

  06-12-2016

  Afgelopen woensdag heeft Nousjka Vransen, student Gezondheidswetenschappen een publieksprijs gewonnen met de presentatie van haar bacheloronderzoek tijdens de Student Research Conference in Nijmegen.

Abonneren op Nieuws