Nieuws

 • lambin

  “Creativiteit houdt van een crisis”

  02-11-2020

  Philippe Lambin is opgeleid als radiotherapeut-oncoloog, maar beperkt zich in zijn onderzoek niet tot één ziekte. Zijn laatste wapenfeit: drie Europese subsidies voor zijn onderzoek naar covid-19.

   

 • NE Brightlands
 • Japanse sake set

  Van prei tot sashimi

  08-10-2020

  Een kijkje in de keuken van Annemie Schols

 • Hoebe

  “Waarom carnaval niet naar de zomer verplaatsen”

  24-09-2020

  Christian Hoebe, hoogleraar Sociale Geneeskunde en hoofd van de afdeling Infectieziektebestrijding van de GGD Zuid-Limburg over zijn liefde voor de sociale geneeskunde, zijn jeugd in Alkmaar en natuurlijk de bestrijding van het Covid-19 virus.

 • Hoe maak je ethisch verantwoord coronabeleid?

  25-06-2020

  Universitair hoofddocent Peter Schröder-Bäck onderzocht de gevolgen van de Europese schuldencrisis op onze gezondheid en geeft Europese beleidsmakers nu advies over ethisch handelen in onzekere tijden. 

 • Kirsty Jacobi in Australia
 • Corona virus

  Uitbraak coronavirus toont het belang van European Public Health studies

  05-03-2020

  “De uitbraak van COVID-19 bewijst hoe belangrijk het vakgebied Europese Volksgezondheid is.” Als hoogleraar European Public Health en hoofd van de onderzoeksafdeling International Health aan de Universiteit Maastricht is Helmut Brand nauw verbonden met de unieke bachelor- en masterprogramma's in European Public Health. We vroegen hem en enkele van zijn studenten - toekomstige beleidsadviseurs, gezondheidsfunctionarissen en preventiespecialisten in de volksgezondheid - naar hun mening over het gezondheidsbeleid tijdens de coronavirusuitbraak.

 • bollen en mook

  Orgaandonatie na euthanasie nog zeldzaam

  07-02-2020

  Nog altijd is er een groot tekort aan orgaandonoren waardoor jaarlijks alleen al in Nederland en België honderden mensen overlijden. Schrijnend, zeker met de wetenschap dat één grote groep potentiële donoren wellicht niet eens weet dat ze hun organen kunnen afstaan: mensen die kiezen voor euthanasie. In zijn promotieonderzoek bracht Jan Bollen in kaart hoe het zit met orgaandonatie na euthanasie.

 • promotie datascience
 • kleinjans

  BReIN wil alzheimer aanpakken via Big Data

  04-11-2019

  Eerder dit jaar ontving Jos Kleinjans, hoogleraar Milieugezondheidkunde aan de Universiteit Maastricht (UM), uitsluitsel over een jarenlange miljoenenbijdrage voor zijn geesteskind, de Brightlands e-Infrastructure for Neurohealth (kortweg BReIN). Dit nieuwe onderzoeksinstituut moet op het gebied van toepassing van Big Data in de gezondheidszorg de medisch-wetenschappelijke bakens structureel gaan verzetten. 

Abonneren op Nieuws