Nieuws

 • law_moddermanprijs_elvira_loibl

  Moddermanprijs 2020, eervolle vermelding voor Elvira Loibl

  24-09-2020

  Elvira Loibl heeft van de selectiecommissie van de Moddermanprijs 2020 een eervolle vermelding ontvangen voor haar proefschrift, getiteld ‘The Transnational Illegal Adoption Market. A Criminological Study of the German and Dutch Intercountry Adoption Systems’. Zij schreef dit proefschrift onder begeleiding van prof. mr. A.H. Klip, prof. mr. S.W.E. Rutten en prof. dr. E. Wesseling.

 • Hoebe

  “Waarom carnaval niet naar de zomer verplaatsen”

  24-09-2020

  Christian Hoebe, hoogleraar Sociale Geneeskunde en hoofd van de afdeling Infectieziektebestrijding van de GGD Zuid-Limburg over zijn liefde voor de sociale geneeskunde, zijn jeugd in Alkmaar en natuurlijk de bestrijding van het Covid-19 virus.

 • Screening Diversity
 • Onderzoeksproject laat dringende noodzaak zien voor aanleren gezond gedrag op basisschool

  21-09-2020

  Kinderen worden gezonder als ze op school gezond lunchen, gevarieerd bewegen en in de klas leren over gezond gedrag. Dat blijkt uit het project Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT), waarvan op dinsdag 22 september de eindresultaten bekend worden gemaakt tijdens een symposium in Venlo.

 • dialyse
 • Buik van een zwangere vrouw
 • Snelle groei gebruik van Uber-app Amsterdam

  17-09-2020

  Het aantal taxichauffeurs dat in Amsterdam gebruik maakt van de Uber app is gegroeid van 1.298 in januari 2016 naar 5.217 in december 2019, en het aantal gemaakte trips is ook sterk gestegen. Er werden in december 2019 8,8 keer meer trips gemaakt dan in januari 2016, en het totale aantal afgelegde kilometers door de chauffeurs over al die trips is ruim verviervoudigd. De bruto verdiensten van chauffeurs per uur waren gemiddeld €24,48 in 2019. Dit blijkt uit de Factsheet ‘Uber Amsterdam: Gebruikers Uber-app, gemaakte trips en verdiensten 2016-2019’ van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht.

 • schmitz

  AMIBM: universitaire samenwerking op Brightlands

  17-09-2020

  Tachtig jaar geleden opende DSM in Geleen zijn centrale laboratorium voor fundamenteel onderzoek. Nu is het oude lab onderdeel van Brightlands Chemelot Campus. Komend najaar wordt met het Festival Feel the Chemistry uitgebreid stilgestaan bij tachtig jaar innovatie én vooruitgekeken naar de toekomst. Maastricht University is één van de founding fathers van de campus en nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Zoals het Maastricht Institute for Biobased Materials, gevestigd in het hart van de campus.

 • ITEM kapoenstraat

  Een frisse start voor ITEM

  15-09-2020

  Sinds augustus 2020 is ITEM een blokje om gegaan en verhuisd naar een prachtig historisch pand aan de Kapoenstraat te Maastricht. Bovendien heeft ITEM sinds het voorjaar een nieuwe coördinator, Pascal Vossen, die het dagelijks bureau leidt.

Abonneren op Nieuws