1 feb 19:30
- 22:30
UM Star Lecture in Frankfurt

Waarderen van kunst in de mondiale economie

De Kunstmarkt is big business. Wereldwijd is er zo’n 40 biljoen dollar mee gemoeid. Grote aan- en verkopen van miljoenen kostende werken trekken nog steeds veel media aandacht. Interessant is om te zien hoe kunstprijzen zich verhouden tot algemene, globale economische ontwikkelingen. Tegelijkertijd zijn er allerlei verschuivingen in de handel en financiering van kunst te zien. Bijvoorbeeld van veilingen naar handelaren. De online markt groeit, en nieuwe technologieën zoals blockchain doen hun intrede. Kijken kunstverzamelaars nog met dezelfde ogen naar de waarde van hun collectie? Door welke factoren verandert die waarde door de jaren heen en welke uitdagingen zijn hiermee gemoeid? (Lezing is in het Engels)

Over de spreker

Rachel Pownall

Rachel Pownall bekleedt de TEFAF-leerstoel in Art Markets en is hoogleraar Art and Finance bij de Finance Department aan de School of Business and Economics aan de Universiteit Maastricht. In 2017 heeft zij het Annual Art Market Report van de TEFAF samengesteld. Haar onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in toonaangevende 'peer reviewed' tijdschriften. Aan die resultaten is onder andere aandacht besteed in The New York Times, Forbes Magazine, The Financial Times, The Times, The Telegraph, Het Financiele Dagblad, het Handelsblatt en de NRC.