Professionals

= Full-time
= Parttime
= Taal

Naast de reguliere masteropleidingen biedt de Universiteit Maastricht een aantal opleidingen voor professionals aan. Deze lopen uiteen van Executive MBA's tot training voor medische professionals. De meeste kandidaten zijn op zoek naar een postacademische studie, of zijn al voor een aanzienlijke periode actief geweest op de arbeidsmarkt. Het merendeel wordt parttime aangeboden, zodat studenten hun carrière kunnen voortzetten en tegelijkertijd kunnen studeren.

De opleidingen in het overzicht hieronder leiden tot het behalen van een masterdiploma. We bieden ook opleidingen en korte cursussen voor professionals die geen titel opleveren. Bekijk ons Overige cursussen overzicht voor meer informatie.

Voor veel post-initiële opleidingen gelden speciale tarieven voor onze alumni. Kijk bij de opleiding van je keuze voor meer informatie. Voor andere alumni-services kun je onze alumnipagina's bekijken.

 • Accounting and Control

  NL

  Ben je kritisch, internationaal georiënteerd en werk je goed in een team? Wil je doordringen tot de kern van het bedrijfsleven en werken in het kloppend hart van de organisatie? En zie je jezelf al werken als accountant of financieel adviseur? Dan is de master Accountancy & Control de master voor jou. Accountancy vormt de ruggengraat van elk bedrijf; zonder kunnen winst, personeel en producten eenvoudigweg niet bestaan. Financiële gegevens moeten worden verzameld, geïnterpreteerd en gecontroleerd om zakelijke beslissingen te kunnen nemen. Als je kiest voor Accountancy and Controlling kun je terecht in uiteenlopende functies in de financiële wereld, zoals financieel adviseur, accountant, controller en vele andere.

  Bekijk het hele programma
 • Evidence Based Innovation in Teaching

  NL
  TIER thumbnail image

  Ben je een docent met een interesse in onderwijsvernieuwingen? Volg je de laatste ontwikkelingen in het onderwijs op de voet? En vraag je je vaak af wat nou echt werkt? Dan is de master Evidence Based Innovation in Teaching iets voor jou. Evidence based innovation – wetenschappelijk onderbouwde vernieuwing – houdt in dat je je als docent niet laat leiden door veronderstellingen of vooroordelen, maar door feiten. Deze master is speciaal ontwikkeld om de wisselwerking tussen wetenschappelijke kennis en de onderwijspraktijk te verbeteren. Je leert op een wetenschappelijke manier te kijken naar onderwijsmethodes en onderzoekt of deze effectief zijn. Na het afronden van deze opleiding blijven alumni vaak actief in het onderwijs, waar ze onderwijsontwikkeling binnen hun eigen school onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek.

  Bekijk het hele programma
 • Executive Master of Finance and Control (Opleiding tot Registercontroller (RC)

  NL
 • Mental Health

  NL
  Mental Health

  Wil jij later in de geestelijke gezondheidszorg werken? En wil jij je daarbij vooral richten op het effectief behandelen van psychische stoornissen? Of wil je verder in het onderzoek naar psychische problemen? Dan is de master Mental Health geschikt voor jou. In deze master doe je praktische vaardigheden op, omdat de theorie is gekoppeld aan praktische trainingen. Je kunt een klinische stage en een onderzoeksstage lopen in de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Zo ontwikkel je de vereiste vaardigheden op het gebied van diagnostiek, interventies en onderzoek. Daarbij kun je kiezen uit 2 specialisaties: psychopathologie bij volwassenen of psychopathologie bij kinderen en jeugdigen. Na deze master stromen studenten vaak door naar een postdoctorale opleiding GZ psycholoog of psychotherapeut. Ook zijn er veel masterstudenten die een promotieplaats bemachtigen.

  Bekijk het hele programma
 • Register Accountant (MURA)

  NL
  Economic and Financial Research

  Cijfermatig inzicht én integriteit zijn twee kernwaarden waarover een registeraccountant moet beschikken. Daarnaast moet je ook klant- en resultaatgericht zijn en gevoel hebben voor ondernemerschap en over doorzettingsvermogen beschikken om deze postdoctorale opleiding te kunnen voltooien. Beschik jij over deze eigenschappen? Dan is deze opleiding iets voor jou. De Opleiding tot Registeraccountant is een opleiding die je kunt gaan volgen, nadat je je masterdiploma hebt behaald. Als je registeraccountant wilt worden, is de Maastricht University opleiding tot Registeraccountant (MURA) een uitstekende keuze.

  Bekijk het hele programma