Professionals

= Full-time
= Parttime
= Taal

Naast de reguliere masteropleidingen biedt de Universiteit Maastricht een aantal opleidingen voor professionals aan. Deze lopen uiteen van Executive MBA's tot training voor medische professionals. De meeste kandidaten zijn op zoek naar een postacademische studie, of zijn al voor een aanzienlijke periode actief geweest op de arbeidsmarkt. Het merendeel wordt parttime aangeboden, zodat studenten hun carrière kunnen voortzetten en tegelijkertijd kunnen studeren.

De opleidingen in het overzicht hieronder leiden tot het behalen van een masterdiploma. We bieden ook opleidingen en korte cursussen voor professionals die geen titel opleveren. Bekijk ons Overige cursussen overzicht voor meer informatie.

Voor veel post-initiële opleidingen gelden speciale tarieven voor onze alumni. Kijk bij de opleiding van je keuze voor meer informatie. Voor andere alumni-services kun je onze alumnipagina's bekijken.

 • Evidence Based Innovation in Teaching

  NL
  TIER thumbnail image

  Ben je een docent met een interesse in onderwijsvernieuwingen? Volg je de laatste ontwikkelingen in het onderwijs op de voet? En vraag je je vaak af wat nou echt werkt? Dan is de master Evidence Based Innovation in Teaching iets voor jou. Evidence based innovation – wetenschappelijk onderbouwde vernieuwing – houdt in dat je je als docent niet laat leiden door veronderstellingen of vooroordelen, maar door feiten. Deze master is speciaal ontwikkeld om de wisselwerking tussen wetenschappelijke kennis en de onderwijspraktijk te verbeteren. Je leert op een wetenschappelijke manier te kijken naar onderwijsmethodes en onderzoekt of deze effectief zijn. Na het afronden van deze opleiding blijven alumni vaak actief in het onderwijs, waar ze onderwijsontwikkeling binnen hun eigen school onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek.

  Bekijk het hele programma
 • Health Professions Education

  EN