Professionals

= Full-time
= Parttime
= Taal

Naast de reguliere masteropleidingen biedt de Universiteit Maastricht een aantal opleidingen voor professionals aan. Deze lopen uiteen van Executive MBA's tot training voor medische professionals. De meeste kandidaten zijn op zoek naar een postacademische studie, of zijn al voor een aanzienlijke periode actief geweest op de arbeidsmarkt. Het merendeel wordt parttime aangeboden, zodat studenten hun carrière kunnen voortzetten en tegelijkertijd kunnen studeren.

De opleidingen in het overzicht hieronder leiden tot het behalen van een masterdiploma. We bieden ook opleidingen en korte cursussen voor professionals die geen titel opleveren. Bekijk ons Overige cursussen overzicht voor meer informatie.

Voor veel post-initiële opleidingen gelden speciale tarieven voor onze alumni. Kijk bij de opleiding van je keuze voor meer informatie. Voor andere alumni-services kun je onze alumnipagina's bekijken.

 • Accounting and Control

  NL

  Accountancy vormt de ruggengraat van elk bedrijf; zonder kunnen winst, personeel en producten eenvoudigweg niet bestaan. Als je kiest voor Accountancy & Controlling kun je terecht in uiteenlopende functies in de financiële wereld, zoals financieel adviseur, accountant, controller en vele andere beroepen.

  Bekijk het hele programma
 • Advanced Master in Intellectual Property Law and Knowledge Management (LLM/MSc)

  EN
  Bachelor's programme Dutch Law

  Deze Advanced Master richt zich op de juridische aspecten van intellectueel eigendom, patenten en industriële technologie. Je legt de juridische basis en leert praktische en technische vaardigheden om je carrière als juridisch professional, Europese octrooigemachtigde of manager in een kennisintensieve industrie te verbeteren.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • Affective Neuroscience

  EN

  Deze internationale, postdoctorale onderzoeksmaster is bedoeld voor afgestudeerden in de geneeskunde, psychologie of gedragswetenschappen en richt zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van angst, depressie en de neurowetenschappen van emoties. Je leert je eigen bijdrage te leveren aan de kennisstroom over mechanismes achter emoties.

  Bekijk het hele programma
 • Epidemiology

  EN
  Epidemiology

  De masteropleiding Epidemiology richt zich op het voorkomen, de verspreiding en kenmerken van gezondheid en ziekte, en op de methodes waarmee je deze zaken bestudeert. Je ontwikkelt de theoretische achtergrond, praktische en analytische vaardigheden en doet ervaring op die je tot een gecertificeerd epidemioloog maken.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • Euro MBA

  EN
  Accountancy en Controlling

  EuroMBA biedt uniek business onderwijs. Door tien online managementcursussen te combineren met zes weken onderwijs bij zes verschillende Europese universiteiten, vergaar je op een innovatieve en inzichtelijke manier kennis en ontwikkel je zakelijke vaardigheden die je tijdens je dagelijkse werkzaamheden kunt toepassen.  De opleiding is flexibel. Je kunt studeren waar en wanneer je wilt, waardoor de opleiding goed is te combineren met je drukke werkschema. Je leert hoe je businessplannen kunt ontwikkelen, welke impact ‘groene innovaties’ hebben op het bedrijfsleven, hoe in te spelen op de opkomende markten, je ontwikkelt leiderschapsvaardigheden, je emotionele intelligentie en kracht om verandering te brengen ontwikkelen.

  Bekijk het hele programma
 • Evidence Based Innovation in Teaching

  NL
  TIER thumbnail image

  Aanpak veranderen in de klas? Onderwijs verbeteren op school? Vernieuwen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten? Evidence based innovation – wetenschappelijk onderbouwde vernieuwing – houdt in dat je je als docent niet laat leiden door veronderstellingen of vooroordelen, maar door feiten. Ideeën voor onderwijsvernieuwing zijn er genoeg, de vraag is: wat werkt? Die vraag vormt het uitgangspunt van de master Evidence Based Innovation in Teaching (MEBIT).

  Bekijk het hele programma
 • Executive Master of Enterprise IT Architecture (MEITA)

  EN

  Deze tweejarige, parttime opleiding voor professionals biedt de kennis en vaardigheden om je organisatie en haar informatiesystemen zeer wendbaar en flexibel te maken.  Het biedt professionals inzichten in de IT-structuur van de organisatie, de link met de bedrijfsstrategie en het managen van IT-structuren, leiderschap en verandering. Deze opleiding wordt aangeboden door de Maastricht University School of Business and Economics en de Antwerp Management School.

  Bekijk het hele programma
 • Executive Master of Finance and Control (Opleiding tot Registercontroller (RC)

  NL
 • Executive Master of IT Governance and Assurance

  EN
  BA International Business

  De masteropleiding IT Governance and Assurance biedt je de kennis om IT-innovaties in waarde te vertalen en om IT-gerelateerde bedrijfsrisico’s effectief te beheren. De opleiding is met name gericht op werkende professionals en wordt aangeboden door de Maastricht University School of Business and Economics en de Antwerp Management School.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • Health Professions Education

  EN
  MA programme health professions education

  Deze tweejarige, parttime opleiding is grotendeels gebaseerd op lange-afstandsleren. Het verkennen van de dwarsverbanden tussen onderwijstheorieën, onderzoek en onderwijspraktijk is een cruciaal onderdeel. Je wordt één van de onderwijsleiders van de toekomst.

  Bekijk het hele programma
 • Health, Education and Promotion

  EN
  Health Food Innovation Management

  Ben jij geïnteresseerd in het motiveren van mensen om hun gezondheid en welzijn op peil te houden? Dan is Health, Education and Promotion de perfecte opleiding voor jou. Je leert gezondheidsvoorlichting en –promotie te ontwikkelen en evalueren en communicatiestrategieën te ontwikkelen om deze informatie te vertalen naar diverse doelgroepen.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • Healthcare Policy, Innovation and Management

  EN
  Healthcare Policy, Innovation and Management

  Als student Healthcare Policy, Innovation and Management leer je hoe je gezondheidszorgsystemen en –situaties kritisch kunt analyseren en hoe je innovaties in gezondheidszorg kunt initiëren, ontwikkelen en managen.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • Human Movement Sciences

  EN
  Global Health

  Heb jij een grote interesse voor zaken rond fysieke activiteit, ouder worden, gezondheid en sport? Wil je weten hoe beweging invloed heeft op gezondheid en ziekte? Dan kan Human Movement Sciences jouw opleiding zijn.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • International Executive Master of Auditing

  EN

  Dit executive programma wordt aangeboden door de Universiteit Maastricht, de Vrije Universiteit en de University of Florida. Je volgt een aantal seminars die twee weken duren en via afstandsonderwijs worden onderwerpen als interne controle, informatie-systemen, auditing en assurance behandeld. Je ontwikkelt professionele vaardigheden door op kritische wijze real-life cases op te lossen. Ter voorbereiding het verkrijgen van licenties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten kun je bepaalde modules volgen.

  Bekijk het hele programma
 • international Executive Master of Finance and Control (Opleiding tot Registercontroller (RC))

  EN
 • Mental Health

  NL
  Mental Health

  In de master Mental Health combineer je de theorie van psychische stoornissen met praktische training. Je kiest uit twee specialisaties: psychopathologie bij volwassenen of psychopathologie bij kinderen en jeugdigen. Na de master kun je (als je aan de toelatingseisen voldoet) doorstromen naar een postdoctorale opleiding GZ psycholoog of psychotherapeut, of ga je het wetenschappelijk onderzoek in en word je promovendus. Maar een carrière als therapeut, diagnosticus of adviseur in het (speciaal) onderwijs is ook een optie.

  Bekijk het hele programma
 • Register Accountant (MURA)

  NL
 • The MaastrichtMBA

  EN
  The MaastrichtMBA

  Kwalitatief hoogstaand, internationaal, persoonlijk, afwisselend en compleet… zo omschrijven onze deelnemers hun leerreis in het MaastrichtMBA programma! Onze MBA is een tweejarige parttime executive opleiding die zich richt op verantwoord leiderschap. In deze context ontwikkelen we samen met u de vaardigheden om leiding te kunnen geven aan de groei van uzelf, uw team en uw organisatie.

  Bekijk het hele programma
 • Work, Health and Career

  EN
  Work, Health and Career

  Tijdens de masteropleiding Work, Health and Career leer je wat je kunt doen om gezondheidsklachten te bestrijden en het welzijn op de werkplek te bevorderen. Je leert om innovatieve interventies en strategieën te ontwikkelen, waarmee je ervoor kunt zorgen dat mensen gedurende hun hele carrière gezond blijven.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma