Privaatrecht

Rankings & erkenning

 • UM Faculteit der Rechtsgeleerdheid behoort tot 40 beste rechtenfaculteiten in Times Higher Education (THE) World University Rankings for LAW

  LAW_THE_subject_2020.png

  Na toetreding tot de top 50 in de THE Law ranking vorig jaar, is onze faculteit aanzienlijk verder gestegen en klom van de 46e naar de 40e plek. Van alle Nederlandse rechtenfaculteiten lukte het alleen Maastricht, Leiden, Amsterdam and Utrecht om de top 40 van deze prestigieuze ranking te bereiken. Onze faculteit stijgt daarmee ook in de ranking van Europese rechtenfaculteiten van de 16e plaats in 2019 naar de 9e plaats in 2020.

  De THE rankings tabel voor LAW (geïntroduceerd in 2018) gebruikt dezelfde range van 13 performance indicators als de algemene World University Rankings, gecombineerd met scores uit de volgende vijf categoriën: Onderwijs, Onderzoek, Citaties, Internationaliteit en Industry income.

  THE is een toonaangevende leverancier van data over het hoger onderwijs voor wereldwijde research-georiënteerde instituten en helpt studenten van over de hele wereld met het maken van de juiste studiekeuze. Op de website van THE vind je meer informatie.

 • UM zesde beste jonge universiteit ter wereld

  The Young University Rankings 2020

  De Universiteit Maastricht staat in 2020 op de zesde plaats in de Times Higher Education (THE) ‘Young Universities’ ranking van beste jonge universiteiten ter wereld. De UM is er trots op dat haar inspanningen, onder meer op internationaliseringsgebied, zijn beloond in deze ranking.

  Daarnaast staat de UM op plek 23 in de QS ‘Top 50 under 50’ uit 2019; als hoogste van alle Europese universiteiten.

  Deze speciale rankings voor jonge universiteiten laten zien welke universiteiten naar verwachting in de toekomst tot de wereldtop behoren.

   Ga naar de THE 'Young Universities’  
   Ga naar de QS ‘Top 50 under 50’  

 • NSE 2019: Student tevredenheid Nederlands Recht 4,3 (van 5)

  In de NSE van 2019 scoort de master Nederlands Recht met een 4,3 (van 5) hoog in de studenttevredenheid. Bekijk alle opleidingen in het NSE Dashboard van Studiekeuze123.