Beleef Maastricht!

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Of je nu wel of niet naar Maastricht kunt komen, wij bieden je toch het kleinschalig, interactief onderwijs waar de UM zo bekend om staat. In kleine groepen samenwerken aan relevante vraagstukken in een internationaal georiënteerde omgeving blijft de basis van ons onderwijs. 

Het gemakkelijke en directe contact met je docenten en je eigen mentor in het eerste jaar geeft je de persoonlijke begeleiding die je, nu misschien wel meer dan ooit, nodig hebt.

Onderwijs wordt ingericht op basis van de huidige bekende regelgeving en kan dus nog wijzigen. Ons uitgangspunt daarbij blijft: ‘On campus’ als je dat lukt, online als niet’. 

 

Informeer je docent over je deelname aan het onderwijs in de eerste (online) onderwijsgroep

De eerste onderwijsgroep wordt voor alle studenten online gehouden. Je kunt je docent dan laten weten of je je onderwijs in een mix van fysiek en online of volledig online wilt volgen.

On campus

Law_rechten_universiteit_29052018_028.jpg

Wat kun je ‘on campus’ in het eerste semester verwachten qua onderwijs?

  • het onderwijs zal bestaan uit een combinatie van fysiek, face-to-face onderwijs aangevuld met verschillende vormen van online onderwijs
  • fysiek onderwijs zal bestaan uit 1 tot 2 onderwijsgroepen per week (afhankelijk van het vak/opleiding) waarbij een deel van de studenten fysiek aanwezig kan zijn en een deel online meedoet
  • onder online onderwijs vallen online ‘live’ colleges, opgenomen kennisclips en andere vormen van online onderwijs en interactie.

Maastricht beleving

Law_bouillonstraat_1-3_002.jpg

Aanwezig zijn in Maastricht levert je een rijke ‘Maastricht beleving’ op, altijd binnen de mogelijkheden van de geldende gezondheidsregels van de overheid:

  • intensief samenwerken en discussiëren met je medestudenten
  • soepele interactie met je docenten en je mentor (1e jaars)
  • de sfeer beleven in het faculteitsgebouw en andere universitaire faciliteiten, waar er alles aan gedaan wordt om jou een veilige en hygiënische leeromgeving te bieden
  • deelnemen aan (kleinschalige) activiteiten van studieverenigingen
  • socializen met je medestudenten individueel of in een dispuut
  • leven in een levendige, mooie, internationale (studenten-)stad, waar alles bereikbaar is te voet of met de fiets en je niet afhankelijk bent van openbaar vervoer

Online

FSE online informatie evenementen

Als je niet fysiek naar Maastricht kan komen, dan is het zondermeer mogelijk je opleiding geheel online te volgen gedurende het eerste semester. Met het aanbieden van online onderwijs, online tentamens en andere online assessment vormen hebben we de afgelopen maanden veel ervaring opgedaan. Op basis van deze ervaringen, waardevolle feedback van studenten en ‘best practices’ binnen en buiten de UM, geven we invulling aan het online onderwijs. Ook hierin zal je belangrijke kenmerken van de Maastrichtse aanpak kunnen ervaren: persoonlijk en interactief, in kleine groepen samenwerken aan complexe, maatschappelijk relevante vraagstukken vanuit verschillende perspectieven.