Promotie Dārta Vasiļjeva

Promotores: Prof. dr. Ute Hülsheger, Prof. dr. Chantal Nederkoorn,

Co-promotor: Dr. Annika Nübold

Trefwoorden: Ongezond snacken, stress op het werk
 

"Is stressed really desserts spelled backwards? The effect of work on unhealthy snacking behaviors"

Gezien het feit dat de huidige obesitasepidemie miljarden mensen blootstelt aan het risico op negatieve gezondheidsgevolgen zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en aandoeningen van het bewegingsapparaat, is het terugdringen van de prevalentie van overgewicht en obesitas een van de belangrijkste mondiale volksgezondheidsdoelstellingen van deze eeuw geworden. De steeds toenemende percentages van overgewicht en obesitas worden grotendeels toegeschreven aan onze hedendaagse obesogene omgeving, waarin ongezonde snacks algemeen en gemakkelijk toegankelijk zijn. Hoewel eerste onderzoeken erop wijzen dat de werkomgeving een belangrijke rol speelt bij het aanwakkeren van ongezond snacken, is er nog weinig bekend over wat precies de dagelijkse werkgerelateerde snackgewoonten beïnvloedt. In het licht van de toenemende prevalentie en de dringende implicaties van ongezond snacken, heeft deze dissertatie tot doel ons begrip van hoe dagelijkse werkgerelateerde processen ongezonde snackgewoonten beïnvloeden, te vergroten. Het onderzoek zal verder onthullen wat, waarom en voor wie werkgerelateerde processen invloed hebben op het dagelijkse ongezonde snackgedrag.
 

Klik hier voor de livestream.

Lees ook