Universiteit Maastricht

Organisatie-onderdeel 

Thema 

Doelgroep 

Zoeken in het nieuwsTwee buitenlandse onderzoekers naar UM met Rubicon subsidie

3 april 2012

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 29 jonge, veelbelovende wetenschappers een Rubicon subsidie toegekend. Met Rubicon kunnen pas gepromoveerde Nederlandse wetenschappers onderzoekservaring opdoen in het buitenland en buitenlandse onderzoekers onderzoek verrichten in Nederland. Dit jaar verwelkomt de Universiteit Maastricht twee wetenschappers uit het buitenland: Tamar Sharon komt van de Israelische Bar Ilan University en Maria Weimer van het European University Institute in Italië. Allebei verblijven ze 24 maanden in Nederland.

Tamar Sharon gaat aan de slag bij de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen, met het project Healthy citizenship and the responsibilization of health. Mensen worden steeds meer zelf verantwoordelijk gehouden voor hun eigen gezondheid. In dit project wordt onderzocht hoe mensen in de praktijk omgaan met ‘gezond burgerschap’, met name in het gebruik van nieuwe zorgtechnologieën.

Maria Weimer gaat onderzoek doen bij de rechtenfaculteit, onder de titel Defending European values in global food trade. Zij gaat de verschillen onderzoeken tussen voedselregelgeving van de EU en de WTO (Wereldhandelsorganisatie). Omdat voedsel niet alleen een handelsproduct is, maar ook gezien kan worden als ‘cultureel goed‘, is de regelgeving van beide instanties soms tegenstrijdig. In dit project wordt gekeken hoe deze regelgeving in overeenstemming kan worden gebracht.

Kijk op de NWO website voor het volledige persbericht.


<< Terug